Ga verder naar de inhoud

Hoeveel kost beregenen? De beregeningstool rekent het voor je uit!

7 juni 2022
Kostenoverzicht irrigatie spinazie in een specifieke bedrijfssituatie

In het kader van het demoproject Dept. L & V 'Optimale Water Applicatie (OptiwAPP)'

Om de land- en tuinbouwsector te wapenen tegen langdurige droogte, is het uiterst belangrijk om beredeneerd om te springen met het beschikbare water. In het OptiwAPP project wordt via de webapplicatie ‘beregeningstool’ inzicht gegeven in de waterbehoefte van de voornaamste teelten en de kostprijs van beregenen. Ook wordt een overzicht gegeven van de rendabiliteit van beregenen. Zo kan er beter ingeschat worden wanneer het beschikbare water best wordt ingezet.

Daarenboven omvat deze applicatie ook infofiches over geavanceerde precisieberegeningstechnieken, zodat de teler een transparant beeld krijgt over de innovaties die zich afspelen in de sector en de inpasbaarheid op zijn bedrijf.

Meer info?

Wil je hier meer over weten? Bekijk hier de pagina van het project.

Of neem contact op met Jonas Verellen: jverellen@bdb.be

In samenwerking met

In samenwerking met

Met de steun van

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Gerelateerde artikels

Carina Van Couter (Gouverneur Oost-Vlaanderen), Leentje Grillaert (Gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen), Bram Valkenborg (Bodemkundige Dienst van België) en Koen Verellen (Boerennatuur Vlaanderen)

Parkbos pioniert met stuwdammetjes in strijd tegen droogte

4 juli 2023

In het Parkbos is een uitzonderlijk pilootproject gestart. In het netwerk van grachtjes werden al twee stuwdammetjes aangelegd, binnenkort komen er nog tien bij. Dankzij die stuwtjes krijgt het water de kans om in de grond te sijpelen in plaats van weg te vloeien. Dat moet de natuur wapenen tegen de droogte en ook de oogst van de landbouwers ten goede komen.

Website overzicht

Een geslaagde studienamiddag (sub)irrigatie

16 december 2022

Op woensdag 14 december vond in Kinrooi een studiedag rond (sub)irrigatie plaats. Onderzoekers van de Bodemkundige Dienst van België en Proefstation voor de groenteteelt zetten er enkele (sub)irrigatietechnieken in de kijker en bespraken vorderingen en resultaten van veelbelovende irrigatietechnieken.

Foto Kinrooi

Subirrigatie met gezuiverd afvalwater in Kinrooi

29 september 2022

Op woensdag 28 september vond in Kinrooi een demonstratie plaats in het kader van de eerste resultaten van het onderzoek naar subirrigatie met gezuiverd afvalwater van de Bodemkundige Dienst van België, de Vrije Universiteit Brussel, Aquafin en Boerennatuur Vlaanderen.