Wateranalyse BePork
Analysepakket in het kader van het lastenboek BePork. Dit kwaliteitslabel legt eisen op aan de hele productieketen om kwaliteitsvol varkensvlees te leveren aan de consument. Hierbinnen valt ook kwaliteit van het water dat door de dieren wordt opgenomen ongeacht de oorsprong van het water (leidingwater, oppervlaktewater, putwater, regenwater, …).
Het lastenboek vereist een analyse van het water bij de bron én aan het uiteinde van de leiding in de stal met een frequentie van minimaal eens per 3 jaar.
De staalname gebeurt door een erkend staalnemer.
Geanalyseerde parameters
Pakket 1: chemisch + biologisch (aan de bron)
- Microbiologisch: totaal kiemgetal 22°C en 37°C, Coliformen, intestinale Enterococcen, sulfiet reducerende Clostridia
- Chemisch: zuurtegraad (pH), geleidbaarheid (EC) en chloride (Cl) (totaal zoutgehalte), nitraat (NO3), nitriet (NH4), totale hardheid (F°), uitzicht, geur en kleur
Pakket 2: biologisch (in de stal)
- Microbiologisch: totaal kiemgetal 22°C en 37°C, Coliformen, intestinale Enterococcen, sulfiet reducerende Clostridia
Toepassing
Varkenshouderij
Doorstroomtijd
De normale doorstroomtijd is 5 a 10 werkdagen na aankomst van het staal op de BDB. Naargelang de variabele drukte of interne kwaliteitscontroles kan de doorstroomtijd afwijken.
Extra informatie
Meer informatie over het BePork lastenboek is beschikbaar op de pagina van BePork.
BDBnet
Volg de voortgang van uw analyse in het laboratorium of raadpleeg al uw analyseverslagen en facturen via BDBnet. Meer info op
Meer Analysepakketten

Beregeningswater

Wateranalyse Vlarem II
