Ga verder naar de inhoud

Infonamiddag koolstofopslag

Laura Poelmans
21 oktober 2022
18okt Inofmoment Koolstofboeren

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

Koolstofopslag, hoe werkt dat?

Het doel van dit project is om koolstofopslag bij landbouwers in regio Leuven te stimuleren. Er worden Leuvense bedrijven en instituten gezocht om samen te werken met een van deze koolstoflandbouwers. De landbouwer kiest voor een techniek om koolstof op te slaan op zijn perceel, en het bedrijf sponsort dat project.

In de loop van 2023 volgen verdere infomomenten in samenwerking met Leuven 2030, Rikolto, Boerennatuur Vlaanderen en Claire, maar ook nu kan je al instappen in het project, dat deed ook Kris Heirbout. Zijn verhaal kon je al zien verschijnen in het journaal van 13 oktober.

Gerelateerde artikels

Bijbemesten aardappelen

Beredeneerd bijbemesten of irrigeren?

9 mei 2025

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken stelt je teelten flink op de proef. Wil je nog een bijbemesting uitvoeren, of irrigatie toepassen, doe dit dan op een beredeneerde manier! Doe beroep op onze N-index met bijbmestingsadvies, of vraag irrigatiesturing aan.

B3 W Boekjebodemkwaliteit

Beoordeel zelf de bodemkwaliteit op jouw bedrijf

6 december 2024

In kader van het B3W-project werd een gids samengesteld waarmee je als landbouwer zelf leert de kwaliteit van je bodem te beoordelen in drie stappen: Kijk naar je perceel. Meet de verdichting met een prikstok. Analyseer een aardkluit. Bekijk de gids op de B3W-website.

Mi Ni Max website

MiNiMax - Volg op hoeveel stikstof er momenteel in de bodem zit

26 juni 2024

Binnen het project 'MiNiMax" worden ook in 2024 maandelijks 36 Vlaamse percelen opgevolgd. De actuele bodemstikstofgehaltes, de toegepaste teeltmaatregelen en bodembewerkingen, de stikstofbemesting en de weersgegevens worden in kaart gebracht en visueel voorgesteld in een vrij toegankelijk online dashboard.