Ga verder naar de inhoud

Infonamiddag koolstofopslag

Laura Poelmans
21 oktober 2022
18okt Inofmoment Koolstofboeren

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

Koolstofopslag, hoe werkt dat?

Het doel van dit project is om koolstofopslag bij landbouwers in regio Leuven te stimuleren. Er worden Leuvense bedrijven en instituten gezocht om samen te werken met een van deze koolstoflandbouwers. De landbouwer kiest voor een techniek om koolstof op te slaan op zijn perceel, en het bedrijf sponsort dat project.

In de loop van 2023 volgen verdere infomomenten in samenwerking met Leuven 2030, Rikolto, Boerennatuur Vlaanderen en Claire, maar ook nu kan je al instappen in het project, dat deed ook Kris Heirbout. Zijn verhaal kon je al zien verschijnen in het journaal van 13 oktober.

Gerelateerde artikels

B3w top

B3W-nieuwsbrief

16 augustus 2022

B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit, heeft nu ook een nieuwsbrief!

Miscanthussnippers

Houtige bodemverbeteraars hebben positief effect op nitraatresidu

13 mei 2022

Met koolstofrijke, houtige materialen kan je het gehalte organische stof in je bodem op peil brengen of houden. Binnen het demoproject ‘Circulaire koolstofopbouw voor een betere bodem’ werden verschillende koolstofrijke materialen toegediend op een aantal proefpercelen.

2021 11 22 Prov A persconferentie Hooibeekhoeve 041 resized

Onderbroeken als indicator voor een actief bodemleven

25 november 2021

In het plattelandsproject Sleutel tot de Onderwereld werken onderzoekers aan een database van bodemstalen uit de Kempen om zo het bodemleven in kaart te brengen.