Infonamiddag koolstofopslag

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.
Koolstofopslag, hoe werkt dat?
Het doel van dit project is om koolstofopslag bij landbouwers in regio Leuven te stimuleren. Er worden Leuvense bedrijven en instituten gezocht om samen te werken met een van deze koolstoflandbouwers. De landbouwer kiest voor een techniek om koolstof op te slaan op zijn perceel, en het bedrijf sponsort dat project.
In de loop van 2023 volgen verdere infomomenten in samenwerking met Leuven 2030, Rikolto, Boerennatuur Vlaanderen en Claire, maar ook nu kan je al instappen in het project, dat deed ook Kris Heirbout. Zijn verhaal kon je al zien verschijnen in het journaal van 13 oktober.
Gerelateerde artikels

Op zoek naar koolstofboeren - Gratis bodemadvies
Akkerbouwer en/of vleesveehouder? Interesse in koolstofopslag op je bedrijf? Neem maatregelen voor koolstofopslag onder begeleiding van de Bodemkundige Dienst van België, Boerennatuur Vlaanderen en Boerenbond. Voor een aantal maatregelen voorziet Lidl een vergoeding.

Bodemkundige Dienst te gast in webinar Bodem van Landelijke Gilden
Op 18 april brachten Annemie Elsen en Marianne De Ruyck van de Bodemkundige Dienst een bezoekje aan de studio van Landelijke Gilden voor een webinar over de bodem. Ze gaven er een woordje uitleg over het belang van goede bodemkwaliteit en gaven enkele tips mee om je tuin klimaatbestendiger te maken. Ook de onderbroekenbegravingen kwamen aan bod, wat kunnen deze ons vertellen over de kwaliteit van het bodemleven in onze tuin?

B3W-nieuwsbrief
B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit, heeft nu ook een nieuwsbrief!