Ga verder naar de inhoud

Infonamiddag koolstofopslag

Laura Poelmans
21 oktober 2022
18okt Inofmoment Koolstofboeren

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

Koolstofopslag, hoe werkt dat?

Het doel van dit project is om koolstofopslag bij landbouwers in regio Leuven te stimuleren. Er worden Leuvense bedrijven en instituten gezocht om samen te werken met een van deze koolstoflandbouwers. De landbouwer kiest voor een techniek om koolstof op te slaan op zijn perceel, en het bedrijf sponsort dat project.

In de loop van 2023 volgen verdere infomomenten in samenwerking met Leuven 2030, Rikolto, Boerennatuur Vlaanderen en Claire, maar ook nu kan je al instappen in het project, dat deed ook Kris Heirbout. Zijn verhaal kon je al zien verschijnen in het journaal van 13 oktober.

Gerelateerde artikels

Moestuin 8april

Beginnen aan je moestuin, de eerste stap: een bodemanalyse!

8 april 2024

Goede grond is de basis van álles, dat zegt ook televisiemaker Wim Lybaert in een artikel van Radio2. Zijn eerste tip om aan de slag te gaan voor je moestuin is dan ook zorgen voor goede grond. Wil je er zeker van zijn? Dan kan je natuurlijk bij de Bodemkundige Dienst van België terecht voor een analyse!

Website pagina

Studienamiddag Bodem en Bemesting

20 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 vond de Studienamiddag Bodem en Bemesting plaats. Kon je er niet bijzijn, of wil je even terugblikken op wat besproken werd? Dan kan je hier de presentaties downloaden en de publicaties bestellen.

Haal meer uit je bodemstaal

Haal meer uit je bodemstaal!

20 februari 2024

Bodemstalen, hét instrument om je grond te leren kennen. Ervaring leert immers dat niet alle percelen dezelfde karakteristieken hebben. Frequente en gerichte analyses geven je een goed zicht op de dynamiek in je bodem. Stikstofstalen en -bemestingsadviezen helpen dan weer beredeneerd te bemesten, met aandacht voor opbrengst en kwaliteit, maar ook de mogelijke impact naar milieu (nitraatresidu).