Ga verder naar de inhoud

Vegaplan Standaard Niet Eetbare Tuinbouwproductie (NET)

Serre Grace

De sector niet-eetbare tuinbouwproducten is onderworpen aan meerdere regelgevingen, waarvan een reeks eisen opgenomen zijn in de "Vegaplan Standaard voor Niet Eetbare Tuinbouwteelten".

In deze Vegaplan Standaard worden volgende regelgevingen opgenomen:

  • De eisen uit de Sectorgids G-040 voor de primaire plantaardige productie, module D: niet-eetbare tuinbouwproducties (eisen onder de bevoegdheid van het FAVV)
  • De eisen uit de Sectorgids G-043 voor de handel in niet eetbare tuinbouwproducties (eisen onder de bevoegdheid van het FAVV)
  • De eisen uit de IPM checklijst (Integrated Pest Management) voor de tuinbouwproductie (eisen onder de bevoegdheid van de Gewesten)
  • De kwaliteitseisen betreffende het vermeerderingsmateriaal (eisen onder de bevoegdheid van de Gewesten: Vlaanderen, Brussel en Wallonië)

Via de certificatie voor deze Standaard kunnen de operatoren uit deze sector aantonen dat zij aan al deze eisen voldoen.

Certalent is geaccrediteerd door BELAC onder certificaatnummer 127-PROD voor de uitvoering van Vegaplan NET-audits.

De auditfrequentie is bepaald op 3 jaar.

Ken je het GlobalG.A.P.- certificaat voor Bloemen & Siergewassen al? Ook dat kan je behalen via Certalent. Het certificaat biedt toegang tot internationale afzetmarkten.