Ga verder naar de inhoud

Project Subirri winnaar ‘Prima Plattelandsproject 2021’

10 januari 2022

Het project Subirri - Gezuiverd afvalwater voor subirrigatie heeft de prijs voor Prima Plattelandsproject 2021 binnen het thema ‘innovatie in de landbouw’ in de wacht gesleept.

In dit project, dat BDB uitvoert in samenwerking met Vrije Universiteit Brussel, Aquafin, en Boerennatuur Vlaanderen wordt een pilootstudie uitgevoerd naar het gebruik van hoogwaardig gezuiverd afvalwater als waterbron voor ondergrondse irrigatie.

Tom Coussement (Bodemkundige Dienst van België) reageerde enthousiast: “We zijn zelf heel enthousiast over het project. Ik heb ook nog een korte update: alle infrastructuur wordt nu klaargemaakt om in het voorjaar van 2022 te beginnen met het subirrigeren van gezuiverd afvalwater. Daarna komen we opnieuw met resultaten naar buiten.”

Bekendmaking winnaars: https://ruraalnetwerk.be/wedstrijd-prima-plattelandsproject-2021/winnaars-wedstrijd-%E2%80%98prima-plattelandsproject-2021%E2%80%99-beeld

Meer info over het project is te vinden op de projectpagina: https://ruraalnetwerk.be/wedstrijd-prima-plattelandsproject-2021/thema-innovatie-de-landbouw/gezuiverd-afvalwater-voor

Gerelateerde artikels

Presentaties themadag Irrigatie (Bree)

Presentaties themadag Irrigatie (Bree)

2 december 2021

Op 26/11/2021 organiseerden de Bodemkundige Dienst van België (BDB), Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) en PVL Bocholt een themadag over irrigatie op het bedrijf van Bert Peurteners in Bree. Na het openingswoord dat werd verzorgd door Mevrouw de Gedeputeerde Inge Moors kregen de vijftig deelnemers een overzicht van innovatieve technieken die bijdragen om irrigatie efficiënt toe te passen.

Siertuin3 Stijn Moermans2014

Webinar: 2de Dag van de TuinBodem

14 oktober 2021

Herbekijk hier de webinar 2de Dag van de TuinBodem: een blik op bodems in tuinen en openbaar groen

20210708 agroloket2

Agrowaterloket voor en mét de Limburgse land- en tuinbouw!

9 juli 2021

Is het haalbaar om met water uit de Maaslandse grindplassen 2.200 ha aan groenten ondergronds te irrigeren? De Bodemkundige Dienst van België gelooft in het potentieel van een ondergronds irrigatiesysteem en maakt met de steun van het provinciale Droogte Innovatie Fonds alvast een grondige analyse.