Ga verder naar de inhoud

Op zoek naar koolstofboeren - Gratis bodemadvies

25 juli 2023

Ben jij akkerbouwer en/of vleesveehouder? En heb je interesse in koolstofopslag op je bedrijf? Dan is het project Koolstofboeren misschien iets voor jou!

Binnen het project Koolstofboeren ondersteunen de Bodemkundige Dienst van België, Boerenbond en Boerennatuur Vlaanderen je bij het nemen van maatregelen om extra koolstof op te slagen op je bedrijf. Voor een aantal van deze maatregelen voorziet Lidl bovendien een vergoeding. Ben je via je tussenhandelaar mogelijk leverancier aan Lidl? Dan heb je voorrang om in dit project te stappen.

Voor meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij:

Mieke Verbeeck, mverbeeck@bdb.be of 016 31 09 22
Jana Roels, jana.roels@boerenbond.be of 092 43 88 22

Gerelateerde artikels

Moestuin 8april

Beginnen aan je moestuin, de eerste stap: een bodemanalyse!

8 april 2024

Goede grond is de basis van álles, dat zegt ook televisiemaker Wim Lybaert in een artikel van Radio2. Zijn eerste tip om aan de slag te gaan voor je moestuin is dan ook zorgen voor goede grond. Wil je er zeker van zijn? Dan kan je natuurlijk bij de Bodemkundige Dienst van België terecht voor een analyse!

Website pagina

Studienamiddag Bodem en Bemesting

20 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 vond de Studienamiddag Bodem en Bemesting plaats. Kon je er niet bijzijn, of wil je even terugblikken op wat besproken werd? Dan kan je hier de presentaties downloaden en de publicaties bestellen.

Haal meer uit je bodemstaal

Haal meer uit je bodemstaal!

20 februari 2024

Bodemstalen, hét instrument om je grond te leren kennen. Ervaring leert immers dat niet alle percelen dezelfde karakteristieken hebben. Frequente en gerichte analyses geven je een goed zicht op de dynamiek in je bodem. Stikstofstalen en -bemestingsadviezen helpen dan weer beredeneerd te bemesten, met aandacht voor opbrengst en kwaliteit, maar ook de mogelijke impact naar milieu (nitraatresidu).