Ga verder naar de inhoud

Op zoek naar koolstofboeren - Gratis bodemadvies

25 juli 2023

Ben jij akkerbouwer en/of vleesveehouder? En heb je interesse in koolstofopslag op je bedrijf? Dan is het project Koolstofboeren misschien iets voor jou!

Binnen het project Koolstofboeren ondersteunen de Bodemkundige Dienst van België, Boerenbond en Boerennatuur Vlaanderen je bij het nemen van maatregelen om extra koolstof op te slagen op je bedrijf. Voor een aantal van deze maatregelen voorziet Lidl bovendien een vergoeding. Ben je via je tussenhandelaar mogelijk leverancier aan Lidl? Dan heb je voorrang om in dit project te stappen.

Voor meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij:

Mieke Verbeeck, mverbeeck@bdb.be of 016 31 09 22
Jana Roels, jana.roels@boerenbond.be of 092 43 88 22

Gerelateerde artikels

Bodemkundige Dienst te gast in webinar Bodem van Landelijke Gilden

Bodemkundige Dienst te gast in webinar Bodem van Landelijke Gilden

10 mei 2023

Op 18 april brachten Annemie Elsen en Marianne De Ruyck van de Bodemkundige Dienst een bezoekje aan de studio van Landelijke Gilden voor een webinar over de bodem. Ze gaven er een woordje uitleg over het belang van goede bodemkwaliteit en gaven enkele tips mee om je tuin klimaatbestendiger te maken. Ook de onderbroekenbegravingen kwamen aan bod, wat kunnen deze ons vertellen over de kwaliteit van het bodemleven in onze tuin?

18okt Inofmoment Koolstofboeren

Infonamiddag koolstofopslag

21 oktober 2022

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

B3w top

B3W-nieuwsbrief

16 augustus 2022

B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit, heeft nu ook een nieuwsbrief!