Ga verder naar de inhoud

B3W nieuwsbrief

16 augustus 2022

Blijf op de hoogte van B3W

Zoals je misschien al wel weet is de Bodemkundige Dienst een van de projectpartners binnen B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit. B3W gaat steeds op zoek naar goede praktijken en technieken in het kader van bodembeheer en bemesting, en brengt deze tot bij jou, de landbouwer. Zo kan je niet alleen een uitgebreid overzicht van informatie rond deze technieken vinden op het kennispunt op onze website, maar vanaf nu ook een beknopte samenvatting in de vorm van onze nieuwsbrief die vier keer per jaar zal verschijnen. Mis hem niet! Bekijk de eerste editie al eens, of schrijf je meteen in!

Gerelateerde artikels

Moestuin 8april

Beginnen aan je moestuin, de eerste stap: een bodemanalyse!

8 april 2024

Goede grond is de basis van álles, dat zegt ook televisiemaker Wim Lybaert in een artikel van Radio2. Zijn eerste tip om aan de slag te gaan voor je moestuin is dan ook zorgen voor goede grond. Wil je er zeker van zijn? Dan kan je natuurlijk bij de Bodemkundige Dienst van België terecht voor een analyse!

Website pagina

Studienamiddag Bodem en Bemesting

20 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 vond de Studienamiddag Bodem en Bemesting plaats. Kon je er niet bijzijn, of wil je even terugblikken op wat besproken werd? Dan kan je hier de presentaties downloaden en de publicaties bestellen.

Haal meer uit je bodemstaal

Haal meer uit je bodemstaal!

20 februari 2024

Bodemstalen, hét instrument om je grond te leren kennen. Ervaring leert immers dat niet alle percelen dezelfde karakteristieken hebben. Frequente en gerichte analyses geven je een goed zicht op de dynamiek in je bodem. Stikstofstalen en -bemestingsadviezen helpen dan weer beredeneerd te bemesten, met aandacht voor opbrengst en kwaliteit, maar ook de mogelijke impact naar milieu (nitraatresidu).