Ga verder naar de inhoud

B3W nieuwsbrief

16 augustus 2022

Blijf op de hoogte van B3W

Zoals je misschien al wel weet is de Bodemkundige Dienst een van de projectpartners binnen B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit. B3W gaat steeds op zoek naar goede praktijken en technieken in het kader van bodembeheer en bemesting, en brengt deze tot bij jou, de landbouwer. Zo kan je niet alleen een uitgebreid overzicht van informatie rond deze technieken vinden op het kennispunt op onze website, maar vanaf nu ook een beknopte samenvatting in de vorm van onze nieuwsbrief die vier keer per jaar zal verschijnen. Mis hem niet! Bekijk de eerste editie al eens, of schrijf je meteen in!

Gerelateerde artikels

Bodemkundige Dienst te gast in webinar Bodem van Landelijke Gilden

Bodemkundige Dienst te gast in webinar Bodem van Landelijke Gilden

10 mei 2023

Op 18 april brachten Annemie Elsen en Marianne De Ruyck van de Bodemkundige Dienst een bezoekje aan de studio van Landelijke Gilden voor een webinar over de bodem. Ze gaven er een woordje uitleg over het belang van goede bodemkwaliteit en gaven enkele tips mee om je tuin klimaatbestendiger te maken. Ook de onderbroekenbegravingen kwamen aan bod, wat kunnen deze ons vertellen over de kwaliteit van het bodemleven in onze tuin?

18okt Inofmoment Koolstofboeren

Infonamiddag koolstofopslag

21 oktober 2022

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

Miscanthussnippers

Houtige bodemverbeteraars hebben positief effect op nitraatresidu

13 mei 2022

Met koolstofrijke, houtige materialen kan je het gehalte organische stof in je bodem op peil brengen of houden. Binnen het demoproject ‘Circulaire koolstofopbouw voor een betere bodem’ werden verschillende koolstofrijke materialen toegediend op een aantal proefpercelen.