Ga verder naar de inhoud

B3W nieuwsbrief

16 augustus 2022

Blijf op de hoogte van B3W

Zoals je misschien al wel weet is de Bodemkundige Dienst een van de projectpartners binnen B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit. B3W gaat steeds op zoek naar goede praktijken en technieken in het kader van bodembeheer en bemesting, en brengt deze tot bij jou, de landbouwer. Zo kan je niet alleen een uitgebreid overzicht van informatie rond deze technieken vinden op het kennispunt op onze website, maar vanaf nu ook een beknopte samenvatting in de vorm van onze nieuwsbrief die vier keer per jaar zal verschijnen. Mis hem niet! Bekijk de eerste editie al eens, of schrijf je meteen in!

Gerelateerde artikels

18okt Inofmoment Koolstofboeren

Infonamiddag koolstofopslag

21 oktober 2022

Op dinsdag 18 oktober brachten 24 landbouwers een bezoekje aan de Bodemkundige Dienst voor een infonamiddag rond koolstofopslag. Dit gebeurde binnen het Carbon Farming-project waarvoor de Bodemkundige Dienst samenwerkt met het digitale platform Claire en Boerenbond.

Miscanthussnippers

Houtige bodemverbeteraars hebben positief effect op nitraatresidu

13 mei 2022

Met koolstofrijke, houtige materialen kan je het gehalte organische stof in je bodem op peil brengen of houden. Binnen het demoproject ‘Circulaire koolstofopbouw voor een betere bodem’ werden verschillende koolstofrijke materialen toegediend op een aantal proefpercelen.

2021 11 22 Prov A persconferentie Hooibeekhoeve 041 resized

Onderbroeken als indicator voor een actief bodemleven

25 november 2021

In het plattelandsproject Sleutel tot de Onderwereld werken onderzoekers aan een database van bodemstalen uit de Kempen om zo het bodemleven in kaart te brengen.