Ga verder naar de inhoud

Vegaplan FR

Greenhouse agriculture leaf vegetable cash crop crop romaine lettuce 1447847 pxhere com

Vegaplan FR is een optionele aanvullende module van de Vegaplan Standaard Primaire Plantaardige Productie en kadert in de internationale uitwisselbaarheid, en meer bepaald in export naar Frankrijk.

Vanaf 2022 moeten in Frankrijk maaltijden in de collectieve catering (openbaar en privé) voor 20% uit biologische producten en voor 30% uit duurzame producten bestaan. De certificatie voor Vegaplan FR zorgt ervoor dat de gecertificeerde producten beschouwd worden als duurzaam.

Het certificaat is bedoeld voor Belgische producenten wiens producten naar Frankrijk worden geëxporteerd en worden ingezet in de collectieve catering.

De Vegaplan FR-module bevat vereisten betreffende het milieu rond de 4 thema’s biodiversiteit, fytosanitaire strategie, bemesting en waterbeheer.

Certificering van de Vegaplan FR-module kan alleen als u ook gecertificeerd bent voor de Vegaplan Standaard voor de Primaire Plantaardige Productie (VS PPP). Anders dan bij de Vegaplan Standaard, vereist Vegaplan FR een tussentijdse audit tijdens de looptijd van het certificaat.

De auditfrequentie is driejaarlijks + 1 tussentijdse audit