Studiedag en demonstratie infiltratie

Vrijdag 16 juni 2017, 9.00u tot 14.00u, Aalst (extra datum)

Welke richtlijnen kan je volgen voor het meten van de infiltratiecapaciteit? Hoe voer je een betrouwbare infiltratieproef uit? Wanneer is infiltratie nuttig? De VMM organiseert een studievoormiddag rond infiltratie met aansluitend een demonstratie van infiltratietechnieken. De VMM heeft een uitgebreide studie laten uitvoeren door International Marine and Dredging Consultants NV in samenwerking met de Bodemkundige Dienst van België. Daarin hebben we het onder andere over het opstellen van richtlijnen voor het meten van de infiltratiecapaciteit en het begroten van de impact van infiltratie. Lees de studie op:

https://www.vmm.be/publicaties/opstellen-van-richtlijnen-voor-meten-van-infiltratiecapaciteit-en-modelmatig-onderbouwen-voor-dimensionering-van-infiltratievoorzieningen

Met deze studie onder de arm organiseert de VMM op twee momenten, donderdag 15 (volzet) en vrijdag 16 juni, een studievoormiddag. Aansluitend krijg je een unieke demonstratie van verschillende soorten infiltratieproeven.

Opgelet! De eerste studiedag op donderdag 15 juni is volzet. Je kan je wel nog inschrijven voor dezelfde studiedag op vrijdag 16 juni. Het programma blijft hetzelfde.

Programma:
  • 9.00u : Onthaal met koffie
  • 9.30u : Verwelkoming (Barbara Vael, VMM)
  • 9.40u : Beïnvloedt de infiltratieproef en de bodem het meetresultaat? (Pieter Janssens, Bodemkundige Dienst)
  • 10.40u : Modellering en resultaten voor het afwegingskader met betrekking tot infiltratie (Jan Swings, International Marine & Dredging Consultants)
  • 11.40u : Nieuwe inzichten, aanzet voor een ruimere toepassing van infiltratie? (Bram Vogels, VMM)
  • 12.00u : Demonstratie van infiltratietesten in de VMM-tuin (Bodemkundige Dienst).
De demonstratie wordt verschillende keren gegeven tussen 12.00u en 14.00u zodat je die in een beperkt groepje goed kan bekijken en bijkomende vragen kan stellen. In tussentijd kan je genieten van een lekkere broodjeslunch.

Meer informatie en inschrijven:

https://www.vmm.be/evenementen/archief/studiedag-en-demonstratie-infiltratie