Ga verder naar de inhoud

Studienamidddag Bodem en bemesting

14 maart 2024
Auditorium van het Provinciehuis - Provincieplein 1, 3010 Leuven

De Bodemkundige Dienst van België nodigt je uit voor de Studienamiddag ‘Bodem en Bemesting’ op donderdag 14 maart 2024.
Onze onderzoekers geven er graag een woordje uitleg bij de nieuwste publicaties ‘Bodemvruchtbaarheid van de akkerbouw- en weilandpercelen in België en noordelijk Frankrijk (2020-2023)’, en de ‘Mestwegwijzer+’. Beide publicaties zijn bij inschrijving te bestellen.

13u30 – Ontvangst in de koffiehoek
14u00

  • Verwelkoming - Hilde Vandendriessche
  • Situatie en trends in de bodemvruchtbaarheid van akkers en weilanden in België en noordelijk Frankrijk - Mia Tits, Ward Lorenz
  • Microbieel bodemleven: een blik op de eerste meetresultaten - Arno Grootjans

15u15 - 15u30 Pauze

  • Mestwegwijzer+ : nutriëntensamenstelling van organische mesten en organische bodemverbeterende middelen tijdens het laatste decennium - Sophie Nawara
  • BDB-net biedt inzicht in de bodemvruchtbaarheid op jouw bedrijf - Pieter Janssens

16u30 – Receptie

Routebeschrijving

Met het openbaar vervoer

Het Provinciehuis ligt op wandelafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.

Met de wagen

Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.

Volg je de GPS? Let dan op, soms herkent oudere gps-software het adres ‘Provincieplein’ niet. Voer dan als straatnaam ‘Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat’ in.

Meer informatie over de bereikbaarheid van het Provinciehuis vind je op de website van Provincie Vlaams-Brabant.

Parkeergelegenheid vind je op parking De Bond.

Inschrijven en meer informatie

Deelname aan deze studiedag is gratis. Inschrijven kan via deze link.

Voor meer info kan je terecht bij Laura Poelmans (lpoelmans@bdb.be).