Ga verder naar de inhoud

Bodemkwaliteit als basis voor natuurlijke tuinen

29 november 2022
Bodemkundige Dienst van België, W. de Croylaan 48, 3001 Leuven

De basis voor een succesvolle, natuurlijke tuin begint bij de bodem. Kennis over de bodemkenmerken is cruciaal bij zowel tuinaanleg als het beheer van de tuinbodem. Zowel de chemische, fysische als biologische bodemkwaliteit dienen in balans met elkaar te zijn. Nochtans wordt hier zowel tijdens ontwerp, aanleg als beheer nog te weinig aandacht aan besteed en worden de juiste informatiebronnen niet altijd teruggevonden. Deze opleiding gaat dieper in op de beschikbare online bodemdata, interpretatie van analyseresultaten en correct bodemgebruik. Afsluitend volgt een toelichting vanuit de praktijk van één van de Green Deal-deelnemers.

Foto natuurlijketuinen

Programma

19u00: Ontvangst

19u30: Inleiding

19u35: Wegwijs in online bodemdata
Katrien Oorts – Departement Omgeving

20u05: Tuinbodems onder de loep, correct bodemgebruik in tuinen en openbaar groen
Annemie Elsen – Bodemkundige Dienst van België

20u35: Bodemzorg in de praktijk vanuit ontwerp, aanleg en beheer
Wim Collet - Natuurlijk

21u05: Vragen en discussie

21u30: Afsluitende drink

Praktisch

Deze opleiding is in de eerste plaats gericht op tuinaannemers (onderhoud en aanleg van tuinen) en tuin- en landschapsarchitecten.

De opleiding wordt op drie verschillende data op drie verschillende locaties georganiseerd. Om deel te nemen klikt u hieronder op de datum met locatie die het best voor u past en reserveert u een plek. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van Eventbrite.

Deelnemen is gratis, inschrijven vier werkdagen op voorhand is verplicht. Verwittig ons zo snel mogelijk en uiterlijk vier werkdagen op voorhand als je ingeschreven bent, maar toch niet kan komen. Zo kunnen wij jouw plaats aan een andere deelnemer geven. Als u afwezig bent zonder ons te verwittigen, rekenen wij een administratieve kost van € 100 aan.