Laboratorium Sinds de officiƫle start in 1946 vormt het laboratorium het hart van de Bodemkundige Dienst. De voorbije jaren is het uitgegroeid van een relatief kleine, eenvoudige en eerder bodemkundig gerichte eenheid tot een gesofisticeerd centrum voor de ontleding van grond, water, meststoffen, gewassen, afvalstoffen en lucht.

Door voortdurende investeringen kunnen onze medewerkers instaan voor de nauwkeurige bepaling van de meeste organische en anorganische parameters, en dit voor bijna alle soorten stalen. De constante zorg voor de kwaliteit van de ontledingen uit zich onder meer via de deelname aan nationale en internationale ringtesten.

Ons laboratorium kan rekenen op erkenningen door federale, regionale en andere overheden voor een uitgebreid gamma van analysen, en heeft de BELAC accreditatie gekregen.

Door een kwaliteitsgerichte en doorgedreven automatisatie en het aanbieden van gestandaardiseerde pakketten kunnen we een snelle en prijscompetitieve service garanderen, zowel voor staalname, analyse als bijbehorend advies. Ook voor niet-alledaagse problemen kan je bij ons terecht.