Op Agriflanders werden Geert en Pieter Vancoppenolle uit Koekelare op de stand van de Bodemkundige Dienst gelauwerd als grote winnaar van de najaarscampagne “win uw bestelling terug”. Geert en Pieter Vancoppenolle ontvingen uit de handen van Martin Devriendt een waardebon ter waarde van 18 standaardgrondontledingen.

Op zijn gemengd bedrijf van een 50-tal ha, laat Geert Vancoppenolle sedert vele jaren de bodem van zijn diverse percelen om de 3 jaar ontleden. “ Het is belangrijk voor een correcte en economisch rendabele bemesting dat de bodemvruchtbaarheid van het perceel gekend is ” zegt Geert. “ Bekalken kan alleen op basis van een correct bekalkingsadvies ”. Het verhaal dat “een beetje meer bemesten niet schadelijk is”, is bij de familie Vancoppenolle reeds lang niet meer van tel.

Vader Geert heeft deze kennis en gedrevenheid voor een optimale bemesting eveneens doorgegeven aan zijn zoon Pieter, die sedert begin 2009 samenwerkt met zijn vader in een gezamenlijke uitbating.

Naast de standaardgrondontleding, wordt de N-bemesting van nabij gevolgd, door middel van de N-index bepaling met N-bemestingsadvies , dit zowel voor aardappelen, prei, spinazie en tarwe als voor de korrelmaïs, die gebruikt wordt op het gesloten varkens bedrijf. Gezien de grote variatie aan samenstelling van dierlijke mest, wordt deze ook gemeten vooraleer toe te dienen.

Kortom, de familie Vancoppenolle weet van wanten.

Naast de winnaar van de hoofdprijs, ontvangen de volgende landbouwers een waardebon voor 5 standaardgrondontledingen :

  • Eddy Lanckriet, Wingene
  • Wim & Ben Vermeiren, Merksplas
  • Roelandts Jos, Woubrechtegem
  • Dirk Jacobs, Kessel
  • LV Vandenbergh, Essen

De Bodemkundige Dienst wenst alle winnaars van harte te feliciteren.