Hoe kunnen we de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem in stand houden en optimaal benutten voor het produceren van voedsel? Is ons beleid te sterk gericht op de afzonderlijke aspecten van de bodem? Kennen we die complexe bodem dan wel voldoende? Dit is slechts een greep van de vele vragen die het Interregproject BodemBreed bezighoudt.

In onze westerse samenleving ontwikkelden we steeds efficiëntere vormen van voedselproductie. Maar we zien ook de keerzijde van de medaille. Denk maar aan het probleem van erosie en de bijhorende modderstromen. We komen ook meer en meer tot inzicht dat de biodiversiteit in de bodem wel eens een grotere rol zou kunnen spelen dan gedacht ...

BodemBreed is een unieke kans om door een combinatie van theorie en praktijk concrete resultaten te boeken. Het bodembeleid is dan ook bij uitstek een voorbeeld van hoe er mondiaal dient worden gedacht, maar lokale acties echt het verschil kunnen maken.

Graag verwelkomen de partners van BodemBreed iedereen die meer wil weten over de wondere wereld onder onze voeten. Tijdens de studiedag van 15 oktober stellen we u graag onze eerste resultaten voor en graven we samen dieper in het thema duurzaam bodemgebruik in de landbouw.

Klik hier voor het volledige programma . Inschrijven kan via www.bodembreed.eu .

Deze studiedag gaat door in het provinciehuis te Leuven ( www.vlaamsbrabant.be/provinciehuis ) in België. Het provinciehuis ligt op loopafstand van het station van Leuven. U neemt dus best het openbaar vervoer.